Kezdőlap » Vakvezető kutyák világnapja 2011. – „Fuss a vakvezető kutyákért!”

Vakvezető kutyák világnapja 2011. – „Fuss a vakvezető kutyákért!”

2011. május 04. | 0 hozzászólás

 

VAKVEZETŐ KUTYÁK VILÁGNAPJA

Fuss a vakvezető kutyákért!”

A rendezvény fővédnöke: K. Szabó Gábor

Az idei évben alapítványunk harmadik alkalommal tartott rendezvényt a vakvezető kutyák világnapja alkalmából. (1994 óta a Vakvezető kutya Képző Szervezetek Világszövetségének ajánlására április 27. a vakvezető kutyák világnapja.)

A rendezvény helyszínéül hazánk első természetvédelmi területét választottuk. A Debreceni Nagyerdőben, a Békás-tó mellett, szép természeti környezetben ünnepeltük ezeket a nagyszerű segítőtársakat.

A „Fuss a vakvezető kutyákért!” eseményen közelebb vittük a kedves látogatókhoz, érdeklődőkhöz a vakvezető kutyák munkáját, a vakvezető kutyával közlekedő látássérült emberek közlekedés során tapasztalt mindennapi nehézségeit.

A futással az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az összefogásra. A gyerekektől az idősebbekig, a látó és látássérült embertársainkkal együtt tettük meg a Békás-tó körüli távot, ki-ki sétálva, vagy futva.

Programunk fővédnöke K. Szabó Gábor ifjúsági Európa-bajnok és sokszoros országos csúcstartó atléta volt. Az 1980-as évek közép- és hosszútávfutás meghatározó atlétája számos olyan országos csúcsot tart fenn, amelyet még azóta sem tudtak megjavítani. Tagja a Friss Oxigén Alapítványnak. A sport iránti elkötelezettsége és rendezvényünkön való részvétele kellő ösztönzést, biztatást adott mindannyiunk számára. Teljesítményéből, kitartásából, az atlétika iránti szeretetéből erőt meríthetünk.

A széleskörű társadalmi összefogás kitűnő példája volt a rendezvény.

  • a Debreceni Önkormányzat biztosította számunkra ingyenesen a területhasználatot,
  • az Aquaticum Termál és Wellness Hotel ingyenesen biztosította az áramellátást,
  • a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete biztosította a hangtechnikát és munkatársuk, Berke Mónika tartotta a Hogyan segíthetek? bemutatót,
  • a Debreceni Kutyaiskola csapata önkéntes munkájukkal, és bemutatóval színesítette a nap eseményeit,
  • az Életfa Egyesület és a Polgárőrség tagjai önkéntes munkájukkal segítettek,
  • a Friss Oxigén Alapítvány vezetősége nemcsak a rendezvényünket támogatta, hanem azt a kezdeményezést is, hogy a látássérült emberek kapcsolódjanak be az általuk rendszeresen szervezett programokba.

A HVSK Alapítvány, a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete és a Friss Oxigén Alapítvány évről-évre szeretné megrendezni a „Fuss a vakvezető kutyákért!” programot a vakvezető kutyák világnapja alkalmából, hogy méltón ünnepelhessük ezeket a nagyszerű segítőtársakat a társadalom minél szélesebb körű bevonásával.

Néhány pillanatkép a rendezvényről (a fotókat Nagy Alexandra készítette):

            

            

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (16194 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com