Kezdőlap » Vakvezető kutyák az Olimpián…

Vakvezető kutyák az Olimpián…

2012. május 28. | 0 hozzászólás

Ez a gondolat fogalmazódott meg  a debreceni  Petőfi Sándor Általános Iskolában tanuló hatodik osztályos diáklánynak, Viktóriának a fejében, amikor elolvasta az Oxford Kiadó – angol nyelvet tanuló gyerekek számára kiírt – országos pályázati felhívását. Egy kedvenc sportágat bemutató, vagy egy nem létező, különleges sportágról készített projektet vártak a program szervezői.

Viki olyan pályamunkát készített, amiben egy új olimpia sportágat mutat be. Vakvezető kutyák és gazdáik versenyeznek egy felállított akadálypályán, ahol az eltelt idő és a hibák száma alapján kerül sor a helyezésre.  A leírást egy fehér trikóra készítette el és alapítványunk mindennapi munkája során készült színes képekkel illusztrálta. A pályamunka elkészítésében édesanyja és angol tanárnője, Maksai Erzsébet nyújtott segítséget.

S az ötlet nem véletlen, hiszen Viki és családja közelebbi kapcsolatot tart alapítványunkkal. 2010-ben ők vettek magukhoz egy labrador retriever kutyát, Pannit, aki sajnos nem lett alkalmas vakvezető munka végzésére. Ez a csupaszív kutya egy csupaszív család tagja most már, ahol a három gyermek azonnal körülvette szeretetével.

Ilyen gyökerekből táplálkozott Viki ötlete. Pályázata a bírálók körében olyannyira nagy sikert aratott, hogy első helyezést ért el a Hajdú-Bihar megyei döntőben.

De az izgalom még nem ért véget, mert valamennyi megyéből a díjazott munkák országos kiállításon vesznek részt Budapesten és közülük kerül kisorsolásra egy angliai jutalomút.

Sok szeretettel gratulálunk Viktóriának!

Köszönjük anyukájának és angol tanár nénijének a segítséget! S mi is velük izgulunk a budapesti megmérettetésért.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (20119 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com