Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

Augusztus 31-e a családoké volt az IT Services Hungary debreceni központjánál.  Az érdeklődőket egész napos program várta, ahová alapítványunk is meghívást kapott. A bohócok, lufik, vívó- és közlekedésbiztonsági bicikliverseny után a gyerekeknek még mindig maradt energiája és jókedve a kutyás bemutatóra is.

A vakvezető kutyák mutatkoztak be először munka közben. Maya, Maci és Sunny ügyesen vezették végig gazdáikat a felállított akadálypályán. Közben a kutyák kiképzője, András elmondta, hogyan vezeti gazdáját a vakvezető kutya és megismertette az akadálytípusokat. Testközelből látva a gazda-kutya párosok munkáját, mindenki átérezte, hogy mennyire nagy segítséget nyújt egy ilyen négylábú társ a látássérült embereknek.

A terápiás kutyák bemutatója szintén nagy sikert aratott, különösen Luna „bójaösszeszedő” mutatványa. Együtt, csoportban is játszottak a gyerekek a kutyákkal és külön-külön is, ki-ki a számára legkedvesebbel. Elmaradhatatlan volt a simogatás és a kutyák sétáltatása. A pórázok végén egymást váltották a kezek, mindenki járt egy kört búcsúzóul a kedvencével.

Reméljük és úgy láttuk, hogy a részt vevők is hozzánk hasonlóan jól érezték magukat a bemutatón. Alapítványunk számára ezek az alkalmak (bemutatók és érzékenyítő foglalkozások) nagyon fontosak, hogy minél többen ismerjék meg munkánkat, hiszen széles társadalmi összefogásra van szükség, hogy a kevés pályázati forrás mellett, az adományokból az adó 1%-os felajánlásokból működni tudjunk.

Köszönjük szépen a szervezőknek a meghívást és a sok beszédes fotót Sztéló Józsefnek és Barizs Dánielnek!

Itt jártunk

Robi és Maci az akadálypályán

Eszter és vakvezető kutyája, Maya

Most nincs rajta Sunnyn a munkaruha, így meg lehet simogatni

Engedelmes feladatok

Kata és Mangó elbűvöli a gyerekeket

Egy kedves kisfiú barátkozik Lilikével

Bója összeszedés Luna módra

Hozom már!

Gyere kicsi Columbo!

Bújj át Luna!

Lili a masiniszta…

Ha Columbo vakkant, leguggolunk…

Nagyon jól éreztük magunkat!