Kezdőlap » Tanulmányút Arnstadt városban, Németországban

Tanulmányút Arnstadt városban, Németországban

2011. október 17. | 0 hozzászólás

Több hónapos levelezést és egyeztetést követően, 2011 szeptemberében lehetőségünk nyílt arra, hogy látogatást tegyünk Németországban, egy hosszú évek óta működő vakvezetőkutya-kiképző iskolában. Szakmai munkájukat méltatja, hogy az iskola 1994 óta tagja a Vakvezetőkutya-kiképző Szervezetek Világszövetségének (International Guide Dog Federation), mely szövetség magas szakmai követelményeket támaszt tagjaival szemben.
Alapítványunk munkatársai a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által működtetett Vakvezetőkutya-kiképző Iskola néhány munkatársával együtt utaztak Arnstadt városba.

Mindannyian hosszú listát írtunk, tele kérdésekkel. Vendéglátóink nagy örömmel fogadtak bennünket és szívesen válaszoltak, mindent megmutattak.
Megismertük az iskola működését, az ott alkalmazott finanszírozási módot – mely jelentősen eltér a hazai gyakorlattól.
A legbeszédesebb azonban az volt, amikor a kiképzőket elkísértük a tréningek alkalmával. Megfigyelhettük az általuk használt kiképzési módszereket. Láthattuk és tapasztalhattuk a németországi akadálymentesítést. Kérdésünkre, elmondták az ottani vizsgakövetelményeket is. A hazai vizsgafeladatokhoz viszonyítva a legszembetűnőbb különbség, hogy ott a vizsga 60%-ban nem a begyakorolt, hanem idegen útvonalon zajlik.
Mindössze néhány nap állt a rendelkezésünkre, hogy tanulmányozzuk vendéglátóink munkáját, de így is rendkívül hasznos tapasztalatokat adott számunkra, melyeket mi is hasznosítani fogunk. Örömmel fogadtuk a németországi iskola felajánlását a közös szakmai munkára és együtt-tréningezésre.
Köszönjük Andrásnak a lelkes és kitartó szervezést.
Köszönjük Fazekas Ferenc Népi Iparművész, Fazekas mester felajánlását. Az alkotásaival több mint 200 éves családi hagyományt őrző művész által készített vízhordóedényt vihettünk ajándékba.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24550 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com