Kezdőlap » Adó 1%: hogyan lehet felajánlani?

Adó 1%: hogyan lehet felajánlani?

2024. február 23. | 0 hozzászólás

Kérjük, ne feledkezz meg adód 1%-ának felajánlásáról!

Ha szívesen támogatnád a vakvezető kutyák kiképzését és a kutyás terápiát, kérjük, ajánld nekünk személyi jövedelemadód 1%-át, adószámunk: 18997006-1-09

A Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány közhasznú szervezet, küldetésünk, hogy a vakok és gyengénlátók életét vakvezető kutyákkal tegyük könnyebbé, a kutyás terápia során pedig azon dolgozunk, hogy fogyatékossággal élő gyerekek és fiatalok életminőségén javítsunk.
A segítőkutyák kiképzéséhez a szakértelmen és elkötelezettségen felül anyagi forrásokra is szükség van, ebben kérjük a segítségedet: adód 1%-ának felajánlásával te is hozzájárulhatsz a segítőkutyák kiképzéséhez.

SZJA 1% felajánlás: gyakorlati tudnivalók

Határidő: 2024. május 21.

Így nyilatkozhatsz adód 1%-áról:

I. Az 1+1% nyilatkozat beküldése online:

 • Az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével,

VAGY

 • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönülve, a 22EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

II. Az 1+1% nyilatkozat beküldése papíron:

 • Alapítványunk adószámával ellátott, a további részeken kitöltetlen 1% nyilatkozat innen letölthető. (Itt találod a teljesen üres 1+1% rendelkező nyilatkozatot.)
 • Postázva (az állandó lakcímed szerinti NAV címére), vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen (vagy meghatalmazott útján) leadva, 2024. május 21-ig:
  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként, az EGYSZA lap kitöltésével,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltőprogrammal kitöltött, majd kinyomtatott nyilatkozattal (Ügyfélkapu hozzáférés nélkül is kitölthető az e-SZJA oldalon a “regisztráció nélküli online felület” részre kattintva),
  • a 23EGYSZA nyomtatvány (vagy annak adattartalmával megegyező nyilatkozati lap) kitöltésével.
 • Ha a munkáltatód vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, akkor részére lezárt borítékban 2024. május 10-ig átadva (fontos, hogy a borítékot a leragasztásnál alá is kell írni).

A felajánlásra jogosult szervezetek listáját megtalálod a NAV összefoglalójában.
A NAV oldalán is elolvashatod az 1% felajánlásáról szóló tájékoztatót.

Köszönjük a támogatásodat!


A személyi jövedelemadó 1+1%-ának felajánlása a felajánló számára nem jár költséggel vagy további adófizetési kötelezettséggel.
Személyi jövedelemadója 1+1%-át az a magánszemély ajánlhatja fel, akinek adófizetési kötelezettsége van, személyi jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizeti a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (vagy pedig részletfizetési vagy fizetési halasztási engedélyt kapott a NAV-tól).

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (22362 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com