Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

 

Kedves pedagógusok, kedves szülők és kedves gyerekek!

A Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány rajzpályázatot hirdet a Debrecenben működő óvodák és általános iskolák részére.

A rajzpályázat témája a közelgő vakvezető kutyák világnapja alkalmából:

„Egy vakvezető kutya napja”

Célunk, hogy minél fiatalabb korban találkozzanak, ismerjék meg a gyerekek a vakvezető kutyákat. A rajzok elkészítése előtt érdemes a gyerekekkel beszélgetni a témáról, hogy a személyes élmények, tapasztalatok felszínre kerüljenek, például ki látott már vakvezető kutyát, mi különbözteti meg külsőre a vakvezető kutyát a többi kutyától (felszerelés), mi a feladata, hogyan segít gazdájának, hány gazdája van, milyen más segítő kutyákat ismernek még (terápiás, rohamjelző kutyák). Emellett jó, ha röviden a vak és látássérült embertársainkról is szót ejtünk.

Segítséget nyújthat a témát illetően alapítványunk honlapja (hvskalapitvany.hu) és facebook oldala (Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány).

Három korcsoportban várjuk a rajzokat:
6 éves korig
7-10 éves korig
11-14 éves korig

Paraméterek: a pályamunka mérete maximum A/4-es méretű lehet, szabadon választott technikával készülhet (pl. ceruza, festék, zsírkréta, kollázs). Egy gyermek egy rajzzal tud részt venni a programban.

Pályázat leadásának módjai: személyesen az iskolában erre kinevezett pedagógusnál vagy április 27-én a TESCO Áruház parkolójában (Debrecen, Kishegyesi út) 10.00 – 13.00 óráig, ahol a Vakvezető kutyák Világnapját fogjuk ünnepelni. A pályázatok hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, címét és iskoláját – óvodáját.

A pályamunkák beadási határideje: 2014.05.15.
Eredményhirdetés: 2014.05.25-én a „Fuss a fényben!” című rendezvényen a debreceni Decathlon Áruház parkolójában.

Díjazás: Az összes alkotást közzé tesszük az Alapítvány facebook oldalán. Az a rajz, amit a legtöbben lájkolnak, különdíjban részesül, ezen kívül minden korcsoportban az első három helyezettet jutalmazzuk. Az első helyezettek az ajándék mellett egy segítő kutyás foglalkozást is nyernek saját osztályuk, csoportjuk számára.

A beérkezett pályamunkákból kiállítást rendezünk a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban.

Sok szeretettel várjuk az alkotásokat!

Hubert Kata       és       Lengyel Emese

(tel.: 06 30 618 1868)           (tel.: 06 30 677 3209)