Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

A Friss Oxigén Alapítvány szervezésében idén ötödször kerül megrendezésre az Oxigén Kupa Erdei Futóverseny sorozat. Az Oxigén Klub tagjaival már futhattunk együtt ebben az évben, május 1-én a Vakvezető kutyák világnapja alkalmából a Debreceni Nagyerdőn a „Fuss a vakvezető kutyákért!” rendezvényünkön. Most pedig alapítványunk és a látássérüléssel élő embertársaink kaptak meghívást, hogy ismét együtt futhassunk az egészségünkért.

Hat hónapon át, havonta egyszer különböző távokban és kategóriákban hirdették meg a verseny sorozatot. Az első alkalom október 8-a volt.

Az őszi napsütésben kis csapatunk (Eszter, Judit, Tibi, András, Imi, másik Judit) jókedvűen gyülekezett a Nagyerdőn. Öt kutya, Lili, Döme, Maya, Bogi és Árcsibáld tartott velünk. Ahogy közeledett a rajt ideje, úgy gyarapodott az atlétikát, futást, sportolást kedvelők száma. Olyan érzésünk volt, mintha mindenki ismerte volna egymást. Mint egy nagy család.

Mindenkire felkerült a rajtszám és vártuk a start pisztoly hangját. Tibi és Lili kutya teljesítette a leggyorsabban a 2,5 km-es távot. A célnál mindenkit nagy tapsvihar fogadott. Majd a jól megérdemelt banánnal és üdítővel pótolhattuk az elhasznált energiát.

Nagyon jó hangulatú versenyen vehettünk részt. Köszönjük a lehetőséget az Oxigén Klub szervezőinek.

Ha más is kedvet érez, hogy csatlakozzon a következő alkalmakhoz, itt megtekintheti a hivatalos versenykiírást.

V. Oxigén Kupa versenykiírás (873 letöltés)