Kezdőlap » Mi is jártunk a tapintható kiállításon

Mi is jártunk a tapintható kiállításon

2012. november 26. | 0 hozzászólás

A Berettyóújfalui Bihari Múzeumban október 12-én időszakos tapintható kiállítás nyílt, amin a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesülete szervezésének köszönhetően a HVSK alapítvány is részt vehetett egy népes csapat részeként. Látók, és látássérültek együtt látogatták meg a múzeumot.

A kiállítás a sárréti vízi világban élő elődeink által használt eszközöket mutatja be. Különlegessége, hogy nem láthatjuk ezeket az eszközöket, tapintással, szaglással kell felismernünk a kiállított tárgyakat. A rendhagyó tárlat célja, hogy a látók is megtapasztalják, hogyan ismerik fel a tárgyakat azok, akik nem hagyatkozhatnak a látásukra.

Most mi voltunk azok, akiknek segítségre volt szükségük, hiszen a tárlatot egy sötét szobában, bekötött szemmel kellett végig járnunk. Persze nem voltunk magunkra hagyva, látássérült vezetőink szívesen nyújtottak segítséget a tájékozódásban, és a tárgyak felismerésében is. Többek, főleg a fiatalabbak számára már maguk a kiállított eszközök is újak voltak, de a megtekintés módja extra élményt is nyújtott, ezáltal belekóstolhattunk abba, hogyan kell boldogulniuk a látássérült embereknek. Köszönjük LÉARE-nek, és a múzeumnak, hogy részt vehettünk a kiállításon.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (22408 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com