Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány
A Debreceni Baptista Gyülekezet április 13-ai rendezvénye, a Tiszántúli Kerületi Baptista Gyermektalálkozó aktuális témája a látássérültekhez is kapcsolódott, ezért kerestek meg minket, Marica pedig örömmel vállalta a felkérést, és vakvezető kutyájával, Bogival együtt ellátogatott a találkozóra.
A szervezők így írnak a rendezvényről:

„A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen a Tiszántúli Kerületben élő gyermekeknek az ismerkedésre, elősegítse barátságok létrejöttét, amely segít összetartani a gyülekezeteket. Ebben az évben az alkalom témája a bibliai Vak Bartimeus története volt. A történet okán úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne valóságosan bemutatni, hogy ma is vannak testileg sérült emberek körülöttünk. Ezáltal a gyerekeknek még jobban tudnánk szemléltetni a Vak Bartimeus történetét, másrészt így a valóságban is közelebb kerülhetnek hasonló betegséggel élő emberekhez. Így kértük meg a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítványt, hogy tudnának-e ajánlani nekünk olyan látássérült hívő embert, aki bizonyságot tenne a saját életéből. Ez úton kerültünk kapcsolatba Erdősné Maricával, aki szívesen megosztotta velünk a megtérése történetét, és néhány egyéb esetet is az életéből. Nagyon hálásak vagyunk neki mindezért. A gyerekeknek tanulságos és érdekes volt mindaz, amit hallottak, és külön örültek, hogy Bogi kutyust is megismerhették, aki szintén sokat segít Maricának a közlekedésben.
Ez úton is szeretnénk megköszönni az Egyesületnek a közreműködését. Külön köszönet Maricának, hogy vállalta a bizonyságtételt, és ezzel sokat segített a történet elmélyítésében.”

Marica így emlékszik vissza:

„A jelenlévő gyermekeknek, szüleiknek és gyülekezeti tagoknak arról beszéltem, hogyan telik az életem, mióta hitben járok. Hogyan segít a mindennapok akadályainak legyőzésében a hitem, milyen más segítségek állnak még rendelkezésemre. A technikai segédeszközökön kívül leginkább a vakvezető kutyámtól kapott lelki és fizikai segítségről beszéltem. Arról, hogy Bogi nem csak a balesetmentes közlekedésben segít, de kutyáinktól megtanulhatjuk az önzetlenséget, az önfeláldozó magatartást, a megbocsájtás művészetét, hiszen négylábú barátaink mindig lelkesen állnak rendelkezésünkre, és sosem haragtartóak.”