Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

Tomi és Sunny több hónapos együtt gyakorlást követően, szeptember 10-én sikeres vizsgát tettek Debrecenben. A vizsgaútvonal a helyközi buszpályaudvarról a Debreceni Egyetemre vezetett.

Augusztus végén szintén volt egy vizsgájuk, amit nagy médiaérdeklődés övezett. A számos operatőr és riporter sokszor igen közelről, a vizsgázó párost rendkívül megzavarva igyekezett rögzíteni a vizsga minden pillanatát. Tomi a nyüzsgés hatására eltájolódott az eredeti útvonalról és egy lámpás kereszteződésben a piros ellenére elindultak. Ez számukra a vizsga végét és sikertelenségét jelentette.

A csalódás azonban még inkább ösztönözte a hajdúsámsoni fiatalembert és két hét múlva az újbóli vizsgán “már csak” a vizsgabizottsággal és látó kísérőjével a háta mögött teljesítette az igen nehéz útvonalat.

Tomi a Debreceni Egyetem másodéves hallgatójaként nagyon aktív életet él, aminek része a kiadós gyaloglás és tandembiciklizés. Sunny pedig egy fáradhatatlan, nagy mozgásigényű kutya.

Tomi álma teljesült, és Sunny egy róla mindig gondoskodó, kedves, ha kell, határozott gazda lépteit vigyázhatja. Nagyon sok, boldog együtt töltött évet kívánunk!

 

A gyakorlások alkalmával készült fotó, ahol Sunny az egyik kereszteződésben a zebra végén a járdaszegélyt, mint fellépőt jelzi. Tomi lehajol, hogy simogatással jutalmazza a kutyát.

A vizsga során az engedelmes feladatok egyike a kutya leszerszámozását és szabadon engedését követően a behívás. Sunny, a neve hallatán, boldogan rohan Tomihoz, jutalomfalat is várja.