Kezdőlap » Lara, az újdonsült terápiás kutya

Lara, az újdonsült terápiás kutya

2019. szeptember 13. | 1 hozzászólás

A héten Andrea és kutyája, Lara sikeresen szerepeltek a kutyás terápiás záróvizsgán. Andrea fogorvosként dolgozik, így Lara „munkahelye” is a fogorvosi rendelő lesz. 🙂
A terápiás kutyák vizsgája két részből áll: az első rész az úgynevezett temperamentumvizsga, amely során az engedelmességi feladatok mellett a kutya általános készségeit, és a páros terápiás munkára való alkalmasságát is felmérik. Ezután következik a felkészülési időszak, amikor valódi terápiás munkát figyelhet meg a páros, sőt be is kapcsolódnak a terápiás munkába. Andrea és Lara számára a gyakorlást, vizsgára felkészítést Kata és terápiás kutyája, Mangó biztosították, köszönjük a munkájukat!
A vizsga második része egy valós terápiás szituáció, ahol a leendő terápiás kutya és gazdája valós helyzetben dolgozik, meghatározott fejlesztési gyakorlatokat kell végrehajtaniuk – Andrea és Lara ezen a héten ezt a második vizsgarészt teljesítette sikeresen.

A felkészülésre és a záróvizsgára is a debreceni Forrás Közösségi Klubban került sor, ahol a terápiában résztvevők lelkesedése és szeretete segítette új kutyás terápiás párosunkat. Köszönjük a segítséget a résztvevőknek és a foglalkozások vezetőjének, Zsaninak, az új terápiás párosnak pedig örömteli munkát kívánunk!

 

Kata és Mangó, Zsani, Andrea és Lara, András

1 hozzászólás

  1. Gratulálunk nektek,nagyon sok együtt töltött napokat kívánunk! Maya kutya és Eszter

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (22408 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com