Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány
A héten Andrea és kutyája, Lara sikeresen szerepeltek a kutyás terápiás záróvizsgán. Andrea fogorvosként dolgozik, így Lara „munkahelye” is a fogorvosi rendelő lesz. 🙂
A terápiás kutyák vizsgája két részből áll: az első rész az úgynevezett temperamentumvizsga, amely során az engedelmességi feladatok mellett a kutya általános készségeit, és a páros terápiás munkára való alkalmasságát is felmérik. Ezután következik a felkészülési időszak, amikor valódi terápiás munkát figyelhet meg a páros, sőt be is kapcsolódnak a terápiás munkába. Andrea és Lara számára a gyakorlást, vizsgára felkészítést Kata és terápiás kutyája, Mangó biztosították, köszönjük a munkájukat!
A vizsga második része egy valós terápiás szituáció, ahol a leendő terápiás kutya és gazdája valós helyzetben dolgozik, meghatározott fejlesztési gyakorlatokat kell végrehajtaniuk – Andrea és Lara ezen a héten ezt a második vizsgarészt teljesítette sikeresen.

A felkészülésre és a záróvizsgára is a debreceni Forrás Közösségi Klubban került sor, ahol a terápiában résztvevők lelkesedése és szeretete segítette új kutyás terápiás párosunkat. Köszönjük a segítséget a résztvevőknek és a foglalkozások vezetőjének, Zsaninak, az új terápiás párosnak pedig örömteli munkát kívánunk!

 

Kata és Mangó, Zsani, Andrea és Lara, András