Kezdőlap » Hangot jelző kutya Debrecenben!

Hangot jelző kutya Debrecenben!

2015. május 13. | 0 hozzászólás

Alapítványunk elsőként adott át a régióban hangot jelző kutyát hallássérült ember számára, Süti a hetedik vizsgázott ilyen kutya az országban. A gazdát, Zoltánt, Süti kutyát és Andrást a kiképzőt sokan láthatták gyakorlás közben, a forgalmas bevásárlóközpontokban, hiszen a vizsgát is ilyen helyszínen kellett teljesíteni a vizsgabizottság előtt. A gazdával való kommunikációban lánya, Lili volt segítségünkre.

Szerencsés eset Sütié, mert gazdájánál született és nevelkedett családi kutyaként. Néhány hónappal ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat a családban, miután megismerték az alapítvány munkáját, hogy vajon alkalmas lehet-e Süti arra, hogy segítse hallássérüléssel élő gazdáját.  Süti keverék kutya, nagyon vidám, kedves természetű és nagyon együttműködő volt a kiképzés során, könnyen, gyorsan tanult. Vizsgájukat kitűnő minősítéssel teljesítették.

A partner civilszervezetek, magánszemélyek és cégek adományai, az adó 1% felajánlások is hozzájárultak, Süti kiképzéséhez és az alapítvány működését is ezek a bevételek teszik lehetővé.

Köszönjük és sok szeretettel gratulálunk Zoltánnak és Sütinek!

A vizsga során készült kép: a teljesített feladat: élelem megtagadás (a földön a kutya előtt egy leejtett májkrémes zsömle hever)

Zoltán és Süti

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (16528 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com