Kezdőlap » Gyermeknap a Faragó utcai óvodában

Gyermeknap a Faragó utcai óvodában

2010. június 12. | 0 hozzászólás

Június 05-én szombaton vendégségbe érkeztünk a Debrecen, Faragó utcai óvodába gyermeknap alkalmából. Rövid idő eltelte után úgy éreztük, szeretnénk mi is újra gyermekek lenni. A játszótéren új játékokat avattak, mindenhol színes lufik, a levegőben érződött a szülők által készített sütemények és a szabad tűzön készülő slambuc illata. Lovasszekezerés, igazi tűzoltóautó…

Alapítványunk egy már kiképzett, vizsga előtt álló kutyával, Andyvel és egy hét hónapos növendék kutyával, Majával érkezett. Maját nevelőszülője, Eszter „terelgette” valóban anyai szeretettel és türelemmel. Akadálypályát állítottunk fel az óvoda udvarán és ezen végighaladva mutattuk be, hogyan dolgozik a vakvezető kutya. Feszült csendben figyelték Andy munkáját a gyermekek és felnőttek, akik élő sorfalat alkottak a pálya mentén. Lehetőség volt kipróbálni egy vakvezető kutyát imitáló szerkezetet, a műkutyát. Ez egy kerekeken guruló szerkezet hámfogóval. A kiképző tolja, irányítja. A hámfogót kézbe véve a műkutyát kipróbáló bátor jelentkezők szemét természetesen bekötöttük, hiszen így teljes mértékben a „kutyára” és a fülére volt hagyatkozva. Így tudtuk érzékeltetni a látássérült emberek tájékozódásának nehézségeit.

Az akadálypályás  bemutatót egy rövid beszélgetés és érzékenyítő foglalkozás követte az óvoda tornatermében. A gyerekek, szülők és pedagógusok gyűrűjében Szűcsné Judit, az alapítvány vezetője, a gyermekek számára is befogadható módon, játékos formában érzékeltette a vakvezető kutya feladatát és nem maradhatott el a leginkább várva-várt kutyasimogatás sem.

Andy fegyelmezett munkája,  Maja pajkossága és mindkét kutya emberszeretete, kedves megjelenése, mosolygó tekintete minden gyermek és felnőtt szívét megmelengette. A gyerekek önzetlen szeretetéből pedig bőségesen jutott nekünk és a kutyusoknak is egyaránt. Boldog gyermeknapot kívánunk!!!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24548 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com