Kezdőlap » „Eb a vadász kutya nélkül” – „Vakvezető kutya a bizalom csúcsa”

„Eb a vadász kutya nélkül” – „Vakvezető kutya a bizalom csúcsa”

2024. március 21. | 0 hozzászólás

Alapítványunk meghívást kapott az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Területi Szervezetének 3. Vadászkutyás konferenciájára.

A március 9-i rendezvény délelőttjén a vadászkutyák egészségvédelméről és a sebzett nagyvad utánkereséséről tartott előadásokat nagyszámú közönség kísérte figyelemmel. Ebéd után pedig a mi előadásunk következett.

Alapítványunkat képviselte Kerschner Dorka és Csenge, Kokavecz Anita és Boni, Gazsó Krisztina egy fekete labi kislánnyal, valamint Szücs András és Chino tanuló vakvezető kutya.

Elsőként vakvezető kutyás bemutatót tartottunk, ahol Chino kutya a kiképzőjét Andrást, az épületben és az udvaron felállított akadályok között vezette az adott vezényszavaknak megfelelően. Chino átadás előtt áll, így kellően felkészült volt már ahhoz, hogy megmutassa tudományát. Ajtót keresett, botlasztó és magas akadályokat került, padot keresett…

Majd minden páros részvételével alapengedelmes feladatokra került sor. Csenge terápiás kutyától láthatták a tanult trükköket – suttogott, ugatott, pörgött, forgott, pacsit adott.

Az előadások során András röviden bemutatta az alapítvány létrejöttének történetét, Dorka a terápiás kutyák munkájáról beszélt, Anita a kölyöknevelés rejtelmeibe engedett bepillantást és Krisztina a vakvezető kutyák képzésének metódusát ismertette. Fotókat és videófelvételeket is vetítettünk.

A közönség kutyákhoz, a kutyaképzéshez való erős kötődését jelezte a szereplésünket követő sok-sok remek kérdés.

Köszönjük szépen a szervezőknek, Fazekas Gergelynek a meghívást, a kedves fogadtatást és az emlékként kapott nádudvari fekete kerámiát.

Nagyon jól éreztük magunkat!

Chino az akadálypályán

Chino kerüli a felállított akadályokat

Csoportkép

Chino magas akadályt kerül

Chino szűkületen halad át

Kézműves ajándék – nádudvari fekete kerámia

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24551 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com