Kezdőlap » Diákok segítő munkája a közösségi szolgálat jegyében

Diákok segítő munkája a közösségi szolgálat jegyében

2013. augusztus 19. | 0 hozzászólás

A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a középiskolás diákok számára az érettségi vizsga bizonyítványának megszerzési feltételeként ún. 50 órás közösségi szolgálat teljesítését fogadta el. Alapítványunkat négy iskola kereste fel ennek okán Debrecenből, hogy a diákok bekapcsolódhassanak az itt folyó munkába. Örömmel fogadtuk ezt a kezdeményezést. A tanév ideje alatt és a nyári időszakban is – szervezett keretek között – folyamatosan és változatos formában nyújtanak segítséget. Szórólap borítékolás, szórólapozás, rendezvényszervezés- és lebonyolítás, kutyák sétáltatása, a szocializációjukban való részvétel, udvarrendezés, kennelfestés, növényápolás.

A közös munka során igyekszünk egyre több tudásanyagot átadni a diákoknak a látássérült emberek mindennapi nehézségeiről, a segítő kutyák munkájáról, a felelős állattartásról.

Köszönjük az iskolák részéről a kapcsolattartó pedagógusok szervező munkáját és a diákok példás helytállását, kitartását. Várunk benneteket szeretettel az elkövetkezőkben is.

    

    

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24548 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com