Kezdőlap » Búcsú Mayától, a vakvezető kutyától

Búcsú Mayától, a vakvezető kutyától

2021. szeptember 12. | 0 hozzászólás

Közel 12 éve annak, hogy a kicsi Maya kutya elindult a segítőkutyává válás útján. Azon kevesek közé tartozott, aki annál a látássérüléssel élő nevelőszülőnél nevelkedett, akinek később a lépteit is vigyázta.
Eszter és családja mellett Maya nagyon barátságos, a gyermekeket rajongásig szerető kutyává cseperedett. Finom, érzékeny kutyahölgy lett, amire a képzése során is ügyelni kellett. Játékkal és kedves szóval nagyon jól motiválható volt, gyorsan tanult és kitűnő eredménnyel teljesítették Eszterrel a közlekedésbiztonsági vizsgát.
Bárhol jártak a mindennapokban (üzletekben, hivatalokban, egészségügyi intézményekben), mindenhol elbűvölte a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A látássérültek életét, a segítőkutyák munkáját bemutató előadásokon, rendezvényeken nagyon hamar körbefogták a gyerekek és ő fáradhatatlanul hozta vissza nekik az eldobott labdát és játékokat. Ilyenkor mindig tiszteletbeli terápiás kutyává is avattuk 🙂
Az elmúlt két évben már többször kellett az állatorvosi rendelőt felkeresni, több műtéten is átesett. Néhány hónapja már egyre gyengült az állapota. Fájdalmai fokozódtak, így néhány nappal ezelőtt nehéz döntést hozott gazdája. El kellett őt engedni.
Sok hálával tartozunk a kezelőorvosainak, akik mindent megtettek a gyógyításáért.
Eszter és családja, a kisunokák és mi mindannyian az alapítványtól szeretettel gondolunk vissza az együtt töltött évekre. Nagyon hiányzol nekünk Maya…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24554 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com