Kezdőlap » Állatorvosi segítség, kicsit másképp…

Állatorvosi segítség, kicsit másképp…

2012. július 11. | 0 hozzászólás

Riport a Kossuth Rádióban: Kossuth Rádió 2012.06.30. 16.00

 

Minden gazda tudja, hogy négylábú kedvencét időről-időre  – rendszerint évente – állatorvoshoz kell vinnie, mert eljön az ideje a soron következő kötelező oltásnak. Alapítványunk kutyakiképzői egy hónapban akár többször is meglátogatják az állatorvosi rendelőt, mert a képzés alatt álló vakvezető- és terápiás kutyák egészségügyi ellátásának követelményei valamelyest eltérnek a házi kedvencekétől.

Csípőízületi- és könyökröntgen, ivartalanítás, kötelező oltások, külső- és belső élősködők elleni rendszeres védekezés, féléves állapotfelmérés, laborvizsgálatok.

A leendő vakvezető- és terápiás kutyák rendszeres orvosi vizsgálata és állatorvosi ellátása igen magas költséggel jár.

Van egy állatorvosi rendelő Debrecenben, ahol már megszokott látvány a kiképzőink oldalán érkező, vakvezető hámot viselő kutya. A Net Vet Kft., Dr. Nagy Elek állatorvos vezetésével a segítő kutyák állatorvosi ellátásához évek óta kedvezményt nyújt alapítványunknak. A nemrégiben felajánlott segítség még ennél is több. Június hónapban új növendék labrador retriever kislány képzése vette kezdetét. A Net Vet Kft. állatorvosi rendelője Sunny kutya teljes állatorvosi ellátását és élelmezését átvállalta egészen a gazdához kerülés idejéig. Ez előre láthatóan 8 hónapos időszakot jelent majd.

Mivel a pályázati lehetőségek rendkívül szűkre szabottak a segítő kutyákat képző szervezetek számára, így az adományozók felajánlásai és az önkéntesek munkája nélkülözhetetlen a leendő vakvezető kutyák kiképzéséhez és gazdához adásához. Egy vakvezető kutya kiképzése ma Magyarországon 1,5-2 millió forintba kerül, mire látássérült gazdájához kerülhet.  A világ több országában adományokból működnek a vakvezető kutyaképző iskolák, és közel tízszer ennyi kutya segíti látássérült gazdáját egy hasonló lélekszámú országban.

A társadalmi összefogás remek példája a debreceni állatorvosi rendelő felajánlása, segítve ezzel Sunny kiképzését és esélyt adva egy látássérült embertársunknak, hogy teljesebb életet élhessen.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (16198 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com