Kezdőlap » A kutyás mesetábor élményei

A kutyás mesetábor élményei

2014. július 17. | 0 hozzászólás

Kata és Emese, a tábor vezetői így emlékeznek vissza a számukra is felejthetetlen napokra:

Egyszer volt, hol nem volt, egy debreceni betonrengeteg közepén egy hatalmas kert, amelynek árnyas fái alatt két segítő kutyus várta a júliust, egy izgalmas tábor kezdetét…

Hamar elérkezett a várva várt nap, kíváncsi lányok és fiúk érkeztek sorba a gyönyörű napsütéses reggelen. Vidám feladatokon keresztül ismerkedtek meg egymással, velünk és a tábor kutyusaival, Mangóval és Gordonnal. Persze minden napra jutott egy kedves mese, amit a fűbe kuporodva hallgattunk meg közösen a fák, bokrok hűsítő árnyékában. A mesékhez aztán szebbnél szebb bábokat készítettünk, amelyekből még bábelőadást is láthattak a kutyusok, de volt aztán gipszfestés és papírkutya hajtogatás is. Minden napra jutott bőven az izgalmasabbnál izgalmasabb játékokból melyben hol a kutyákkal együtt, hol a kutyáknak megmutatva kellett ügyeskedni a táborozóknak. Úgy higgyétek, hogy még kincset is kerestünk a hatalmas kertben Mangó és Gordon vezetésével!

No meg vendégek is érkeztek birodalmunkba, szerdán Borsy Ádám mesélt nekünk a mozgássérültek és az őket segítő kutyák mindennapjairól, csütörtökön pedig Lukács Ágota kápráztatott el bennünket és sok mindent megtudtunk a vakvezető kutyákról is. Láthattuk, hogy kutyája akár egy pénzérmét is felvesz, ha elejti gazdija és Ági néni még meglepetéssel is kedveskedett nekünk.
Az utolsó, nem várt napon se maradhatott el a játék! Úgy történt, hogy egy izgalmas activity során mérkőzhetett össze Mangó és Gordon csapata. Ebéd után bemenekültünk a vihar elől védelmet nyújtó emlékház ódon falai közé és villámlások, dörgések közepette készítettük el hatalmas rajzunkat közösen, a táborban szerzett csodás élményekről. Hanem amint az utolsó nap vége felé közeledtünk és az eső is elállt, kiosztottuk a hét próbatételeit kiálló gyerekeknek az emléklapokat, hogy ha bármikor előveszik majd, eszükbe jusson ez a felejthetetlen hét.

Ha a tábor hosszabb lett volna, az én mesém is tovább tartott volna…

   Kezdődhet a játék

 

Bábozás

 

Saci és Mangó kutya

 

Ági és Vacak, András és Andy a vakvezető kutyákkal ismertették meg a gyerekeket

 

Gipszből készítettek állatfigurákat

 

Ápoljuk, gondozzuk négylábú barátainkat!

 

Ádám a mozgássérült emberek mindennapjairól mesélt

 

Rejtvényfejtés a Braille ABC segítségével

 

Készül a búcsúrajz

 

Búcsú a tábortól

 

Sok-sok köszönet Katának és Emesének!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (22408 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com