Szima Magdolna

Habilitációs kutya kiképző, terápiás kutya felvezető

Magdi és Lenny2015-ben kerültem a segítő kutyák világába, a habilitációs kutya kiképző tanfolyam kapcsán, ahova eredetileg azért mentem, hogy az otthoni falkámban „rendet tegyek”, másik kutya kiképző tanfolyam nem volt a közelemben. Ez a „véletlen” teljesen más irányba terelte az életemet, az addigi munkámat, amiben 20 év után nem láttam már értelmet és fejlődést. 2016-ban kezdtem dolgozni terápiás kutyákkal, ill. személyi segítő kutyák nevelését, vizsgára felkészítését végeztem.

A HVSK Alapítványnál 2019 óta vagyok önkéntes. Az első terápiás kutyám Lenny, egy golden retriever 2019 októberében vizsgázott le, azóta járunk napi, heti rendszerességgel óvodába, korai fejlesztőbe terápiázni. Második terápiás kutyám William, egy ír farkaskutya 2021 januárban vizsgázott le, az országban elsőként képviseli ezt a fajtát a terápiás kutyák között.

Az alapítványon kívül is a kutyákkal kapcsolatos feladatok töltik ki a mindennapokat, a Főnix kutyasuli és kisállatpanziót üzemeltetjük immár 4 éve, a panziós kutyák, macskák mellett főleg családi kutyák kiképzésével, viselkedés korrekcióval foglalkozom és célul tűztem ki az ír farkas kutyák tenyésztését, a Pheonix’s Hope kennel tulajdonosaként. William az első büszkeségünk, hisz ő az első nálunk született alom kutyája, aki minden várakozásomat felülmúlta.

Célom az alapítványnál, hogy minél több emberrel ismertessük meg a segítő kutyák munkáját, feladatát. Terápiás kutyáim segítségével pedig mosolyt csalni az arcokra, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

 

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24543 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com