Kokavecz Anita

habilitációs kutyakiképző, terápiás kutyafelvezető

Mióta az eszemet tudom, rajongok az állatokért. Első kutyás élményeimet nyolcévesen szereztem, amikor a családunkhoz került egy skót juhász kölyök, akit hamar egy kuvasz keverék is követett. Ettől kezdve minden szabad percemet velük töltöttem. Egy rongyosra olvasott és jegyzetelt kutyás könyv, az Én és a kutyám tanácsai alapján tanítgattam őket, a barátnőmmel kutyás “bemutatókat” rendeztünk a családnak, hétvégente pedig hosszú sétákat tettünk a közeli víztározókhoz. (A kutyasétáltatás egyébként akkoriban a mi környékünkön igen szokatlan időtöltésnek számított. :))

A családi kutyáinkkal töltött lelkes, de annál kevésbé tudatos időszak után, huszonévesen lettem újra gazdi. Ekkor érkezett meg hozzám legnagyobb tanítóm, Vito, a csivava kan. Elhatároztam, hogy Vitóval szembemegyek a kistestű kutyákról alkotott sztereotípiákkal. Már egészen pici korától elkezdtünk kutyaiskolába járni, ahol újra szerelembe estem a kutyázással – immár sokkal tudatosabb keretek között. A kapcsolatalapú kiképzésen, a kutya megértésén és valós igényeinek tiszteletén, valamint a pozitív megerősítéssel történő tanításon (klikkerképzés) alapuló Tükör Módszernek köszönhetően olyan tapasztalatokkal lettem gazdagabb, amelyekhez hasonlót nyolcéves koromban még csak elképzelni sem tudtam. Vitónak hála a legkülönfélébb kutyás sportokat próbálhattam ki, a kiképzésvezetői tanfolyam elvégzése után pedig oktatóként másoknak is segíthettem kutyájuk megértésében és közös céljaik elérésében.

A HVSK Alapítvány munkájával 2021-ben volt szerencsém megismerkedni közelebbről. Rövid idő alatt világossá vált számomra, hogy az Alapítvány nemcsak jól képzett és megbízható kutyákkal segíti a látássérült emberek boldogulását. A vakvezető kutyával élő emberek társat, új célokat és egy remek közösséget is kapnak az itt vizsgázó kutyákon keresztül. Ennek a nagyszerű közösségnek válhattam én is a tagjává. Jelenleg a kölyöknevelésben, a kutyák alapvető szocializációjában és gondozásában van lehetőségem részt venni. A célom az, hogy az elmúlt tíz évben a kutyák képzésében szerzett tapasztalataimat bővítve a jövőben vakvezető kutyák kiképzésével is hozzájárulhassak a HVSK Alapítvány küldetéséhez.

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (22362 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com