Bán Éva

Habilitációs kutyakiképző, terápiás kutyafelvezető

Az alapítvánnyal 2012 végén kerültem kapcsolatba, és 2013 januárjában kezdtem meg a munkát. Közös célunk, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a kutyás terápiát, megismertessük a fantasztikus lehetőségeket, melyek ebben a módszerben rejlenek. A fejlesztések részévé téve a kutyás terápia bámulatos módon növeli meg a hatékonyságot, és az élet több terültén is jelentkezik a jótékony hatása. Remélem, hogy minél több célcsoporthoz tudunk eljutni, sok gyermek és felnőtt arcára csalhatunk mosolyt kutyáinkkal.

A kezdetek:
Az egyetem utolsó évében, 2007-ben kerültem kapcsolatba a segítő kutyák világával. A diplomamunkámat kutyákról írtam, és a hozzá kapcsolódó munkálatok közben vettem fel a kapcsolatot egy szervezettel, ahol terápiás kutyákkal dolgoztak. Bekapcsolódtam a munkába, elvégeztem a terápiás felvezető képzést, illetve megismerkedtem a mozgássérült segítő kutyák képzésével is. Még abban az évben, 2007 őszén költözött hozzám az első mozgássérült segítő kutyakölyök, Luna. Őt 2009-ben adtam át gazdájának, majd az élet úgy hozta, hogy visszaköltözött hozzám, és a mai napig velem van, 2010 óta terápiás kutyaként dolgozik velem. Az azóta eltelt években több mozgássérült segítő kutyát neveltem fel, képeztem ki és adtam gazdához, illetve a két saját terápiás kutyámat is levizsgáztattam. Elvégeztem több tanfolyamot, kutyakiképzői oklevelet szereztem, illetve megszereztem a habilitációs kutyakiképzői képesítést is.

Mivel kicsi gyermekkoromtól nagy álmom volt, hogy német dogom legyen, és volt is már két szép sárga dogom itthon, tudtam mennyire kiegyensúlyozott nyugodt kutyák, így amint szóba került, hogy legyen saját terápiás kutyám nem volt kérdés, hogy csakis egy dog lehet. 2008 tavaszán született meg Bona, a foltos német dog, aki valóra váltotta ezt az álmot. Hihetetlenül jó a kapcsolatunk, öröm vele dolgozni, és eddig bárhol jártunk foglalkozást tartani, mindenhol imádták. Könnyen kezelhető, könnyen irányítható, és szereti az embereket, a simogatást.

Luna és Bona és a velük végzett terápiás munka nagyon sok pluszt adott nekem, rengeteget szép élményt köszönhetek nekik és sokat tanultam és tanulok még most is tőlük.

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (24548 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com