Kezdőlap » Élet egy vakvezető kutyával

Élet egy vakvezető kutyával

2022. február 12. | 0 hozzászólás

A Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány a tavalyi év végén egy háromrészes foglalkozássorozat keretében mutatta be a vakvezető kutyák munkáját és a kutyás élet mindennapjait a Fehér Bot Alapítvány debreceni Elemi Rehabilitációs Központjában. Az érdeklődők rengeteg információval gazdagodtak és izgalmas gyakorlati tapasztalatra is szert tehettek.

A pályázat keretein belül megvalósuló program résztvevői betekintést nyerhettek abba, hogy látássérültként milyen lehet egy vakvezető kutyával az élet. A foglalkozások vezetője a HVSK Alapítvány vakvezetőkutya-kiképzője, Szűcs András volt, aki rengeteg elméleti tudnivalóval látta el a jelenlévőket. Többek között szó esett a kutyák gondozásáról, egészségének védelméről és betegségeiről. Az érdeklődők a képzés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek: megtudhatták például, hogy mit kell tudnia pontosan egy vakvezető kutyának, milyen vezényszavakat használunk és mire kell figyelnie a gazdájának vezetés közben.

A foglalkozások fénypontja azonban szinte kivétel nélkül az volt, amikor a résztvevők kapcsolatba léphettek Matyival, András kutyájával. Matyi segítségével mindenki ki tudta próbálni a pórázon vezetést, a fésülést, a kutya itatását, és még az apportfeladatok sem maradtak el. Matyi – és a harmadik foglalkozáshoz gazdájával, Judittal csatlakozó Alex – emellett azt is megmutatta, milyen az, amikor egy képzett vakvezető kutya vezeti a gazdáját. A program résztvevői boldogan éltek ezzel a lehetőséggel, a próba után pedig alkalmuk nyílt a felmerülő érzések és gondolatok átbeszélésére is.

A foglalkozások élményei biztosan mindenkinek segítenek majd abban, hogy eldöntse, szeretné-e megosztani az életét egy négylábú segítőtárssal. Mi pedig izgatottan várjuk a következő alkalmat arra, hogy minél több emberrel megismertethessük a vakvezető kutyával való élet szépségeit és felelősségét.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (22408 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com