Kezdőlap » Rithnovszky János bácsi előadása

Rithnovszky János bácsi előadása

2012. május 28. | 0 hozzászólás

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában május 26-án előadást tartott vitéz lovag Rithnovszky János bácsi, az ország első vakvezető kutya kiképző iskolájának szorgalmazója, alapítója és építője, s megannyi vakvezető kutya kiképzője.

Életműve, bölcsessége, tanácsai napjainkban is megérinti mindazokat, akik olvasnak tőle, róla, vagy személyesen találkozhatnak vele. Debrecenből nyolc fős kis csapat látogatott el Budapestre az előadásra. János bácsi számos saját példa segítségével beszélt a vakvezető kutyák munkájáról, a gazdák feladatairól, különböző élethelyzetekről. Ahogyan megszokhattuk, sokszor megmosolyogtatott bennünket történeteivel. Most először rövid felvételeket is láttunk arról, hogy évtizedekkel ezelőtt hogyan közlekedett, sportolt együtt vakvezető kutyájával.

Kimeríthetetlen elszántság, energia, elhivatottság lakozik János bácsiban s ez minket is átjárt a vele töltött néhány óra alatt.

Köszönjük szépen és nagyon jó egészséget kívánunk!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (15326 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com