Lengyel Emese

fejlesztő pedagógus, terápiás kutya felvezető

Lengyel Emese vagyok, tanító, fejlesztő pedagógus, terápiás kutya felvezető.

Kutyámmal, Gordonnal 4 éve vizsgáztunk le, és azóta aktívan, heti rendszerességgel dolgozunk. Számos alkalommal megtapasztaltam a kutyás terápia és a kutyás foglalkozások pozitív hatásait, és Gordon elképesztő személyiségét, ahogyan a gyerekekhez viszonyul, maximális figyelemmel és szeretettel.
Gyerekekkel már több éve foglalkozom, dolgoztam általános iskolában, jelenleg pedig egy gyermekotthonban, így széles körű tapasztalatokra tettem szert. Beleláttam milyen egy családban felnövekvő gyerek fejlődése és milyen, ha egy gyermeknek nem adatik meg, hogy egy biztonságos, meleg családi légkörben nevelkedjen. Mindemellett elindultam saját önismereti utamon, valamint elkezdtem harcművészetet tanulni és gyakorolni. Az oktatásban átélt tapasztalataim, és saját utam, szemléletem is nagyban formálta és a kezdeti, inkább képességek fejlesztésére koncentráló módszereimbe, eszközeimbe egyre inkább belevontam, kiegészítettem azt, a gyerekek érzelmi életére való odafigyeléssel és megtámogatásával, amit ma már kiemelten fontosnak tartok.

Hiszem, hogy egy harmonikus személyiség kialakulásához, e két terület összehangolása nagyban hozzájárul, az értelmünk és érzelmeink fejlesztése ugyanolyan fontos. Foglalkozásaimban ezekre helyezem a hangsúlyt. Délutáni foglalkozásokat, nyári táborokat szervezek a Túl az Óperencián Gyerekfoglalkozások keretein belül, aminek Gordon is aktív részese. Mesés-alkotó foglalkozásaimon a gyerekek érzelmi nevelése kap nagyobb teret, míg Kutyás képességfejlesztő foglalkozásaimon a tanuláshoz szükséges alapképességek fejlesztése történik.

Emellett az alapítványnál önkéntes segítők vagyunk, járunk bemutatókat tartani óvodákba, iskolákba.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy a munkám során azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek, hogy Gordonnal közösen szerezhetünk élményeket sok-sok gyereknek, és az alapítványnak a támogatásáért, segítségéért, munkájáért.

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (15355 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com