Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

Erősné Juhász Linda kutyatartó, tenyésztő és kiképző vagyok.

Állattenyésztő, állategészségügyi képesítést szereztem a középiskolában1994-ben. A főiskolai éveim alatt 1996-ban elvégeztem a kutya tartása, tenyésztése és kiképzése továbbképző tanfolyamot, majd agrármérnökként diplomáztam 1998-ban. Az előadásokon hallottam először az állatok által asszisztált terápiák jelentőségéről. Azóta folyamatosan képzem magam. Az új módszereket saját kutyáimon is gyakorlom. Önkéntesként 2012 óta számos terápiás foglalkozáson vettem részt. Az alapítvánnyal 2013 január elején kerültem kapcsolatba, most Lunával -labrador retriver- készülök terápiás vizsgára. Úgy gondolom, hogy az ember és az állat közötti kapcsolat azért szolgálhat terápiás alapként, mert a kutyák jelenléte már önmagában is számos kedvező hatást gyakorol az állatszerető személyekre. Ez egy speciális komplex fejlesztési módszer, amely értékes eszköz mind a gyógyításban, mind a megelőzésben, mind a rehabilitációban és a képességek fejlesztésben. Komplex, mert egyidejűleg hat a mozgásfejlődésre, a kognitív képességekre és a szocializációra is.

Remélem, munkámmal sok embernek segíthetek szebbé, boldogabbá tenni az életét.